Utgivet med Erik Nilshammar:

 

 

"Ringfuru" 229:-

(Historisk krimserie del 2)
Juni 1714. I närheten av sockengränsen mellan Järfsiö och Dilsbo i Hälsingland. Kronolänsman Erik Forsbeck och hans kollega Petter Lundman beger sig upp till Piparvallen där en hemkommen soldat tagit en stuga i besittning. Väl framme möts de av uppjagade vallpigor som hittat en ung pojke dränkt i Stormyrtjärnen. Det viskas om trolldom och om släkter som ligger i bitter fejd. När ett nyfött barn hittas dött i en kallkälla, och en slagbjörn börjar härja runt vallen blir Forsbeck tvungen att stanna. Gamla synder gör sig påminda och snart befinner sig Forsbeck insnärjd i en härva av trolldom, konspirationer och ond bråd död. Vad är det för ondska som rör sig i allt snävare cirklar runt Piparvallen? Är det en vettlös soldat, män på jakt efter blodshämnd, eller någonting betydligt allvarligare?
Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris fr.o.m 19/6 2024

"Sömnsveden" 219:-

(Novellsamling)
För varje liv som levs spinns en tunn tråd genom tillvaron. Trådar korsas och nätet blir allt tätare. I den väv som skapas ligger gångna tiders illgärningar kvar som osynliga knutar. Små härvor bundna till oknytt, oförrätter och illdåd. I en stilla glänta på gränsen mot finnskogen står ett märkligt kors, där den som somnar riskerar att aldrig mera vakna. Platsen ligger i det nordvästra hörnet av Hälsingland och heter Sömnsveden. Denna samling skymningsrysare berättar historien om Sömnsveden och tolv andra noder i historiens dunkla väv. 
Finns även som en säsong avPodden Gammelgrav hos tex Spotify. 

"Kråkmorsdalen" 220:-

(Historisk krimserie del 1)
 En grå söndagsförmiddag i maj 1712 hittas en man död under märkliga omständigheter. Mannen har blivit hängd i en tall, ansiktet är sönderhackat och på marken ligger ett underligt träsmide. Den oförvitlige kronolänsmannen Erik Forsbeck och hans försupne medhjälpare Joen Larsson rider ut för att undersöka vad som hänt.
 Händelsen är den första i en rad våldsamma dåd som skakar Farilla socken, i nordvästra Hälsingland, denna sommar. I skuggan av det stora nordiska kriget, den ständigt hotande svälten och böldpestens härjningar inleder Forsbeck jakten på en undflyende gärningsman. 
 Under den förhärskande kristendomen döljer sig lager av hedendom, samisk trolldom och skogsfinnarnas svarta magi vilket gör fallet svårlöst. Är det en mördare, ett straff från Gud eller är det den onde själv som släppts lös?
Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris m.fl.

  "Gammelgrav" 189:-

 (Novellsamling)
I det nordvästra hörnet av Hälsingland ligger bortglömda platser som gömmer dunkla minnen av det som en gång varit. En av dessa är Gammelgrav, en otillgänglig ravin som skär genom sandheden och mynnar ut i Ljusnan. Det sägs att där finns guld som vaktas av vittrorna. Guld som ingen tillåts hitta. Endast en tunn hinna skiljer oss från denna värld. Allt som behövs är en liten rispa för att det som en gång glömts åter ska göra sig påmint. Novellsamlingen Gammelgrav innehåller 13 vittnesmål om vad som händer när den tunna hinnan brister. 
Finns som podd under namnet Podden Gammelgrav.Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris m.fl. samt som Podden Gammelgrav hos tex Spotify. 

"Apokalypsen i Storå" 59:-

BOKREA!

(Storåskrönan del 1)
Högt ovanför Storå och de ödsliga Vidderna svävar en osalig och bitter ande. Därunder stretar människorna på, precis som de alltid gjort. Värnlösa står de när tillfälligheternas tombola börjar snurra, och utlöser en oförutsedd räcka av händelser. Mitt i dess epicentrum hamnar Storå-Tarzan, skogarnas och Viddernas son. Han har snart en galen patron, en blodtörstig grävling och nationella insatsstyrkan efter sig, allt medan Storå dras allt närmare undergången. Ska anden med hjälp av den demente Raggarkungen, lyckas rädda Storå från den stundande katastrofen?Romandebutanten Erik Nilshammar har skrivit en sprudlande glesbygsskröna, där läsaren kastas mellan metafysiska dilemman, skratt och vidrigheter. Om Arto Passilinna någonsin haft en oäkta son i Hälsingeskogarna så är han nu funnen.  
Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris m.fl.

 "Döden på Vidderna"  59:-

BOKREA!

(Storåskrönan del 2)
Det är höst. Poliserna Skoog och Holmsveden står tankfulla på gravplatsen i Storå. En sommar kantad av attentat och ond bråd död är till ända. Kvar ligger ett olöst pussel av händelser, ledtrådar och misstänkta. En hämndlysten kemist i nazistuniform, en alkoholiserad konstnär och en nyinflyttad vegan. Var någon av dessa skyldig till dåden? Eller var det traktens original, Storå-Tarzan, som låg bakom allt?I den andra delen av Erik Nilshammars glesbygdstrilogi hamnar Storå-Tarzan, skogarnas och Viddernas son, mitt i en vildsint jakt på sanning, hämnd och försvunna kroppsdelar. Erik Nilshammar har återigen skapat en hisnande skröna i landet mellan Torgny Lindgren och Janne Vängman.
Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris m.fl.

 "Kungen av Gomorra"  59:-

BOKREA!

(Storåskrönan del 3)
Under en onormalt het sommar tar journalisten Benka Olsson bussen upp mot de ensliga Vidderna. Framme i Storå möts han av torka, en besatt schaman och obehagliga minnen som länge legat begravda. Det som från början ser ut att vara ett enkelt uppdrag utvecklar sig snart till ett flammande inferno. Vattenbrist, ett multinationellt gruvbolag och en mordisk krögare tvingar Benka och resten av Storå, med den oberäknelige enslingen Storå-Tarzan i spetsen, till en kamp på liv och död.  I Kungen av Gomorra, den tredje och sista delen av Erik Nilshammars trilogi om Vidderna, möter Storå-Tarzan och de övriga färgstarka karaktärerna, sin största utmaning hittills. Aldrig har en glesbygdsskröna varit virilare än i Erik Nilshammars litterära frontalkrock på grusvägen mellan Knohult och Vittula.    
Finns även som ljudbok hos Storytel, Bokus och Adlibris m.fl.

© Copyright Chatterbox Productions