Erik Nilshammar

Erik Nilshammar, romanförfattare från Färila i Hälsingland. Han debuterade 2016 med "Apokalypsen i Storå", den första boken i en trilogi om Storå-Tarzan och folket på Vidderna. Del två, "Döden på Vidderna" kom 2017 och den avslutande ”Kungen av Gomorra” släpptes i november 2018. Detta glesbygdsepos utspelas sig i ett norrländskt inland där människor och förhållanden sällan är det som de till en början utger sig för att vara. Böckerna är fulla av humor, absurda händelser och oväntade vändningar, precis som det anstår en riktig skröna. Storåskrönan har av somliga beskrivits som en korsning mellan Torgny Lindgren och Åsa-Nisse. 
I juli 2020 släppte författaren novellsamlingen "Gammelgrav - 13 skymningsrysare" Såhär lyder baksidestexten:
"I det nordvästra hörnet av Hälsingland ligger bortglömda platser som gömmer dunkla minnen av det som en gång varit. Gammelgrav är en av dessa. En otillgänglig ravin som skär genom sandheden och mynnar ut i Ljusnan. Det sägs att där finns guld som vaktas av vittrorna. Guld som ingen tillåts hitta. Endast en tunn hinna skiljer oss från denna värld. Allt som behövs är en liten rispa för att det som en gång glömts åter ska göra sig påmint. Novellsamlingen Gammelgrav innehåller 13 vittnesmål om vad som händer när den tunna hinnan brister". 
Just nu rullar poddversionen av Gammelgrav där poddar finns. Nytt avsnitt publiceras varje lördag 15.00. Gammelgrav kommer som ljudbok under året. 
 
 

Aktuellt

11-14 november: Svenska deckarfestivalen i Sundsvall. Webbintervju mm. https://www.svenskadeckarfestivalen.se/
1 april Blom & Bokbud, levererar blommor och böcker i Ljusdals kommun.    
4 april. Boksignering, Järvsöbaden Järvsö
12 april 19.00 Författarsamtal, Färila-Kårböle församling, Live på Facebook.
24 april 11-14 Boksignering, Ericssons bokhandel  Ljusdal 
25 april 12-15 Boksignering, Ica Delins, Färila
12 maj 19.00 Författarsamtal, Ljusdals bibliotek, Live på Facebook
Obs! pga den rådande situationen kan aktiviteter komma att ställas in.
© Copyright Chatterbox Productions